מפיקי אירועים הם אלו האחראים לארגון האירוע ולהוצאתו לפועל. לעיתים, הם בעלי האירוע, ולעיתים, הם נשכרים על ידי הבעלים או שמתנדבים לעזור. אנשים, מוסדות וארגונים שונים מעוניינים לקיים אירועים חשובים ומשמעותיים בחייהם ואחת הדרכים המקובלות היא לארגן אירוע שמתאים להם ולאנשיהם החוגגים. אירועים מתוכננים על פי מודלים משתנים וכוללים בהם אלמנטים שונים כמו: קבלת פנים, ברכות, משחקים חברתיים, ריקודים, תכניות אומנותיות מגוונות וכמובן אוכל. כמובן שכל אלמנט כזה, ובכלל זה נושא הקייטרינג, מותאם לאופי האירוע.
אוכל כשר
בעלי חברות קייטרינג רבים מתאימים עצמם למגזרי אוכלוסיה שונים ולמגוון לקוחות. הם חייבים להתבסס על לקוחות רבים ככל האפשר. רבים דואגים לשמור על כשרות בגלל שיש ביקוש גדול לאוכל כשר בקרב אירועים רבים. אחת הסיבות העיקריות לכך היא שבאירועים רבים הרכב המוזמנים כולל יהודים שומרי כשרות ואחרים שאינם, ערבים, נוצרים ועוד בני עדות אחרות. חברה המספקת קייטרינג כשר בונה לעצמה תשתית מתאימה שכוללת מזון כשר, מטבח ששומר על הפרדה בין בשר לחלב, כלי הגשה וכלי אוכל מתאימים ועוד פרמטרים חשובים וחיוניים.
תפריט מגוון
אחד מהאירועים הפופולאריים בקרב חברות עסקיות, ארגונים, בתי ספר, צבא וכדומה הם אירועי גיבוש למיניהם. שמם מעיד על מטרתם העיקרית – גיבוש העובדים והאנשים במערכת – אבל הם גם נועדו להכרות של המשפחות, להעברת חוויות משותפות, וכמובן, להנאה. נושא האוכל הינו נושא חשוב בכל אירוע וגם באירועי גיבוש נותנים לו משקל. מנהלי קייטרינג מכינים תפריטים מגוונים לימי גיבוש וניתן לבחור את אלו המתאימים לאירוע. יש אפשרות לקבל אוכל מוכן שהוכן במטבחי הקייטרינג וניתן להכין את האוכל בשטח. ברביקיו הוא דוגמא נהדרת של אוכל ליום גיבוש שנערך על חוף ים, בחורשת יער או בכל מקום אחר.
התארגנות במקום
חברת הקייטרינג תגיע לכל מקום, מסודר או אחר, שנקבע על ידי המזמינים. היא תגיע עם תשתית מוכנה ותתאים עצמה למקום. בעת הצורך, היא תביא עימה גם גנראטורים אשר יספקו חשמל לקירור או חימום המוצרים. במידה והיא תתבקש היא תדאג גם לשולחנות וכסאות ולכל התשתית הנדרשת לצורך אירוח טוב וטעים. תשומת לב מיוחדת, תוקדש, מטבע הדברים, לנושא איכות המזון ולצורת הכנתו. לרשות חברות בעלות מוניטין עומדים שפים מקצועיים אשר מנוסים בהכנת אוכל מעולה בכמויות ובהגשתו בזמן קצר יחסית.
הגשת האוכל
צריך לזכור, כי פרק הזמן המוקדש לאוכל בעת אירוע גיבוש הינו קצר, יחסית, ונדרש מאמץ עליון של אנשי הקייטרינג להגשתו לקהל גדול ורעב. יש צורך בארגון נקודות הגשה בכמות מספיקה, בהעמדת מלצרים, אנשי הגשה ועוד. באירועים רבים יש אוכל מגוון שכולל מנות פתיחה, מנות עיקריות וקינוחים. שתייה חריפה וקלה תוגש ,לרוב, ללא הגבלה. תפריט עשיר, מגוון וטעים יוסיף רבות לאירוע עצמו.
מוזמנים לקרוא בנוסף: