סיורי גיבוש בבית בד

ימי גיבוש וסיורים באתרים ואטרקציות מבטיחים חוויה בלתי נשכחת לכל המשתתפים. אירועים מן הסוג הזה מתאימים לעובדים בחברות פרטיות וארגונים ציבוריים, לקבוצות תלמידים ונוער וגם להורים עם ילדים.

הגיבוש הוא דרך מצוינת לשלב בין מגוון של פעילויות, פינוקים וחוויות. אפשר לתאם מראש את הסיורים ולהפוך את הגיבוש לחלק בלתי נפרד מהמסורת של הקבוצה. בנוסף, כיום יש מקומות חדשים המשנים לחלוטין את האופי הרגיל של סיורי גיבוש. הדוגמא המושלמת לכך היא בתי בד המפוזרים לכל אורכה ורוחבה של ישראל. תיירים מכל רחבי העולם מגיעים אל המקומות האלה כדי לראות איך פועל מפעל לעצירת שמן, לקחת חלק בשלבי ההפרדה ולהתרשם מידע וניסיון שנצברו לאורך תקופות ארוכות.

מה מיוחד במפעל לעצירת שמן זית?

סיור בבית בד יכול להפתיע גם את מי שחושב שהוא כבר ראה הכל. קודם כל, מדובר על הרבה יותר מאשר מפעל לעצירת שמן זית. זהו מוסד תרבותי חשוב בארץ ישראל עם נוכחות במקומות נוספים באירופה, בארצות הברית וביבשות נוספות. במקום הזה רואים איך זיתים הופכים לשמן זית וכיצד כל התכונות והסגולות הרפואיות שלהם נשמרות.

בבית בד מודרני הזיתים מוכנסים למערך הייצור של שמן זית מצד אחד ונאספים לתוך מיכלים מצד שני, אולם בגרסה הקדומה שימשה קורת עץ אופקית בתור זרוע ההנעה של מכונת הסחיטה. הפערים בין הטכניקות הללו מאפשרים לכל חברי הקבוצה לראות מקרוב שלל שינויים, השפעות ותופעות מרתקות. מעבר לכך, חלק מהאתרים המשמשים לסיורי גיבוש נתגלו כבר בתקופה הנאוליתית ובתקופה הכלקוליתית. אין אף אפשרות להיחשף אל האתרים הללו בסיטואציות אחרות והגיבוש הוא ההזדמנות הטובה ביותר להגיע אליהם.

מה כולל הסיור?

הסיור כולל מספר שלבים המנוהלים על ידי מדריך מקצועי. בשלב הראשון מוסבר על שמן הזית ועל כך שזהו הפרי היחיד ממנו מופק שמן בתהליך טבעי שאינו דורש התערבות כימית. הקדמה זו היא הבסיס לשלבים הבאים, בהם רואים כיצד הזיתים מגיעים מתוך השדה ונכנסים לשטיפה. בהמשך הזיתים עוברים למרסקת וכעת משחררים מתוך הפרי את הבועות הכלואות של השמן.

לאחר מכן מגיעים משתתפי הסיור לשלב הערבול, בו עיסת הזיתים מחוממת כדי לשחרר כמה שיותר שמן באיכות גבוהה ככל האפשר. עם הפרדת השמן מהפרי מעבירים את העיסה לצנטריפוגה מיוחדת בשם דקנטר. בתוך הדקנטר מפרידים בין השמן לבין המים ושאריות הפרי ובוחרים בין הפרדה דו פאזית לשני זרמים, לבין הפרדה תלת פאזית לשלושה זרמים: שמן, מים וגפת.

עם מי כדאי להגיע אל המפעל?

כל קהל יעד המתכנן סיורי גיבוש יכול ליהנות מהיבט אחר של ביקור בבית בד. מבחינת חברות וארגונים לדוגמא, מפעלים מן הסוג הזה מציבים רף גבוה מאוד של ציפיות. הם מעלים את המוטיבציה של העובדים, מאפשרים להם לאסוף חוויות משותפות ומעודדים מעורבות ומחויבות. גברים ונשים בכל הגילאים נהנים מהסיור ומוצאים בו תחומי עניין ספציפיים. אין צורך להיערך מראש לקראת הסיור, אך מומלץ לרכז את כל העובדים כדי להעביר פעילויות ומידע רלוונטי.

מבחינת בני הנוער, הסיור והגיבוש מיועדים בעיקר להרחבת אופקים. במקום להמשיך ולבזבז את הזמן מול המחשב, הטלוויזיה או מסך הטלפון הנייד, יכולות קבוצות שלמות של בני נוער להגיע אל בתי בד ולהשתתף באטרקציות. דווקא הפער בין המכאניקה והפשטות של בתי בד לבין עולם המושגים המודרני של בני נוער הוא בעל פוטנציאל חוויתי אדיר.

לסיכום, בית בד הוא אחד המקומות היחידים בישראל המאפשרים גיבוש מושלם לכל הגילאים.

מוזמנים לקרוא בנוסף:

לקבלת הצעת מחיר
גלילה לראש העמוד