אחת הדרכים הפופולאריות ביותר להשקיע בכוח האדם בחברה היא לייצר ימי גיבוש או ימי כיף לעובדים. ימים כאלה מאפשרים חיזוק קשרים בין העובדים לבין עצמם, “שבירת דיסטנס” עם המנהלים, יצירת חוויות משותפות והווי התורם להנעמת שעות העבודה, ובאופן כללי – הגברת שביעות הרצון של העובדים לאורך זמן.
עם השנים, אנו עדים לכך שהפופולאריות של ימי גיבוש מושקעים לעובדים רק הולכת ועולה. לא זאת בלבד, אלא שהנוהג לקיים ימי גיבוש חודר לתחומי עבודה נוספים. עד לפני כשנתיים היו ימי גיבוש בעיקר נחלתם של המועסקים בחברות הייטק עתירות העובדים או של עובדי מוסדות ציבור וחברות ממשלתיות. כיום חברות ממגוון גדלים וסוגים נוהגות לערוך לעובדים ימי כיף ביחד מטעם העבודה, בדרך כלל אחת לשנה לכל הפחות.
מה השתנה בטרנדים של ימי הגיבוש? מה מרוויחים מזה העובדים והחברה? ואיך עושים את זה הכי נכון היום? על כך ועוד, במאמר שלפניכם.
ימי הגיבוש – אז והיום
עד לפני כעשור, רק חברות ההייטק הגדולות השקיעו בימי גיבוש לעובדים. למעשה השאיפה “לעשות כיף” לעובדים היה טרנד שהתעצם עם חברות ההייטק המתחרות זו בזו על כוח אדם מקצועי ואיכותי ומעוניינות להימנע מתחלופה גבוהה של עובדים ולכן פועלות לדאוג לספק לעובדים שלל תמריצים להישאר אצלן. בחברות הלואו-טק בזמנים אלה, הרעיון המוביל היה “עובדים בשביל הכסף” (דהיינו, העובדים מרוצים דיים כל עוד השכר המושלם להם הוגן), הניסיון להעלות את שביעות הרצון או ההנאה של העובדים במהלך שהותם בעבודה היה לא רלוונטי.
עם פרוץ שנות האלפיים פורסמו מחקרים שהראו בבירור כי עובדים מעריכים ונוטים להישאר בחברות שמשקיעות בשביעות הרצון של עובדיהם במקום עבודתם אפילו יותר מאשר בחברות המסתפקות בעדכוני שכר. אז התחילו חברות ההייטק הגדולות לתכנן לעובדים “ימי גיבוש” שמטרותיהם מגוונות – גם יצירת אווירה, הווי, וזיכרונות נעימים משותפים על מנת לגבש את העובדים ולשפר תפקודם כצוות, גם “לזכות בנקודות” בתחום שביעות הרצון וההנאה של העובדים בעבודה, וגם, פשוט, לעשות כיף יחד.
ימי הגיבוש בתקופה ההיא הציעו לעובדים חוויות משותפות, ככל שהיה לשוק להציע: הרצאות לעובדים (בתחום העיסוק, או לחברות נועזות במיוחד, בתחומים מהנים שלא קשורים לעבודה), טיולים מאורגנים, פעילויות ומשחקים ביחד.התוצאות היו מרשימות – הזיכרונות מימי הגיבוש ליוו את העובדים והארגון הצליח לייצר הווי ואווירה משפחתית בתוך המשרד, כל אלה שיפרו משמעותית את הנאמנות למקום העבודה ואת התפוקה.
המחשבה שמאחורי ההפעלה
כפי שניתן לקרוא בכתבה כאן, בחלוף השנים קרה בענף ימי הגיבוש מה שקרה בענפי האירועים, המסיבות, ואולי בכלל – הכל הפך יותר מרגש, יותר גדול, שונה ומיוחד. מגוון ימי הגיבוש המוצעים כיום על ידי חברות המתמחות בתחום הוא אינסופי, ניתן למצוא משהו מתאים לכל קבוצה, בכל גודל והרכב. החל מפעילויות מלאכת יד וכלה בימי גיבוש אקסטרימיים הכוללים רכיבה בשטח, ניווטים, טיפוס הרים או… בעצם כל דבר. ימי הגיבוש מתוכננים כיום על ידי אנשי מקצוע השמים דגש על הערכים הרלוונטיים לחברה, כמו עבודה בצוות (למשל, על ידי ניהול משחקים ותחרויות בצוותים), שותפות, “ניקוי ראש”, עבודה תחת לוח זמנים צפוף, ועוד.
מוזמנים לקרוא בנוסף: